Blog Articles
Οι κίνδυνοι ελλοχεύουν!
Οι βιολογικοί κίνδυνοι συνήθως αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των καταναλωτών, λόγω της πιθανότητας πρόκλησης τροφικών δηλητηριάσεων. Διακρίνονται [...]
Πατάτα … πόσο επικίνδυνη είναι τελικά;
Σε χαμηλή φωτιά δεν γίνεται μόνον η καλύτερη πατάτα, αλλά και η πιο υγιεινή. Η παλιά καλή συνήθεια, που χάθηκε [...]
Ενδιαφέρον στοιχεία για την ποιότητα νερού.
Ποιότητα νερού, ονομάζουμε το σύνολο των φυσικών, χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών ιδιοτήτων του νερού που καθορίζουν τον βαθμό καταλληλότητας του [...]
10 συμβουλές για τον ορθό χειρισμό του κρέατος
'Βοδινό' είναι το κρέας που προκύπτει από πλήρως ανεπτυγμένα βοοειδή ηλικίας 2 ετών περίπου. 'Μοσχαρίσιο' και 'δαμαλίσιο' είναι το κρέας που προέρχεται από νεαρά [...]
Πληροφορίες για την Σαλμονέλα!
Είναι ένα γένος παθογόνων ραβδόμορφων κινητών βακτηρίων, που προκαλεί ποικίλες στο έντερο και στο στομάχι. Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλωση. [...]
5 + 3 μυστικά για τα λαχανικά, από το καθάρισμα μέχρι το μαγείρεμα τους!
Πώς τα καθαρίζουμε, πώς τα πλένουμε Κόβουμε το κάτω κομμάτι της ρίζας, που έχει χώμα, και το υπόλοιπο είτε το [...]